farmers, Innovation
comment 1

Laserlig wat die teenwoordigheid van ‘n roofdier naboots voorkom voëlskade

Bellingar Estates, ‘n 9.5-hektaar wynplaas in die hart van Oregon se wynland in die VSA, het wêreldwye aandag getrek vir sy innoverende benadering om sy kosbare druiwe-oes te beskerm. Eienaar Evan Bellingar se soeke na ‘n doeltreffende oplossing om voëlskade te verminder, het hom gelei na die nuutste laservoëlafskrikkingsmiddel, die AVIX Autonomic.

Aanvanklik het Evan nette gebruik, ‘n arbeidsintensiewe metode wat ongeveer $800 per hektaar gekos het. Hierdie benadering het herhaalde uitgawes meegebring as gevolg van die jaarlikse installasie en verwydering van die nette.

Op soek na ‘n meer doeltreffende en koste-effektiewe oplossing het Evan saamgespan met ‘n mede-bloubessiekweker wat sy kommer oor voëlskade gedeel het. Hul gesamentlike reis het hulle na AVIX Autonomic gelei, ‘n ultramoderne laservoëlafskrikkingsmiddel wat ‘n groen laserlig oor die lande projekteer, wat die teenwoordigheid van ‘n roofdier naboots. Voëls beskou die laser as ‘n soliede voorwerp, wat dit uiters doeltreffend maak.

Die suksesvolle implementering van die laservoëlafskrikkingsmiddel by Bellingar Estates het ‘n aansienlike afname in oesbeskadiging tot gevolg gehad – meer as 90% – veral deur spreeus. Selfs tydens die voëls se aktiefste maand, Augustus, het die plaas min skade gely, met bykans geen skade aan die druiwe-oes nie.

Evan Bellingar se suksesverhaal met laservoëlbeheer het die internet aan die gons toe hy sy ervaring op Instagram gedeel het, wat meer as 10 miljoen mense bereik het. Hy het gesê: “Dit het my twee plasings geneem om van 1,500 na 13,000 volgelinge te kom. Dit was regtig pret om landbou-opvoeding en waninligting oor die laser te deel, aangesien sommiges gedink het dit doen skade aan die voëls, terwyl dit in werklikheid nie doen nie.”


Vir meer inligting, besoek https://birdcontrolgroup.com/automated-laser-bird-repellent/

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.