Through the lens
Leave a comment

Deur die lens van Chrismari van der Westhuizen

Chrismari en Franchwa van der Westhuizen boer net duskant Loeriesfontein. Jaarliks is daar ‘n valk-gesin wat ‘n nes bou by die windpomp op die plaas.

Ongelukkig het die kuikens as gevolg van wanvoeding jaar na jaar nie die seisoen oorleef nie. Hierdie valkie is die enigste oorlewende van die valk-gesin. Franchwa moes inspring om hierdie outjie te help oorleef en om hom sterk genoeg te kry sodat hy eendag sy vlerke kan span vir sy eie reis in die natuur. Die kransvalkie is hoofsaaklik ’n insekvreter en tans is daar nie regtig ‘n oormaat van insekte op die plaas nie. Chrismari en Franchwa voer vir hom wurms, klein stukkies nier, lewer en hoender. Dit is ‘n hartseer storie, maar hulle hoop die uitkoms sal positief wees.


Fotograaf: Chrismari van der Westhuizen | Jobskraal Meatmasters, Loeriesfontein, Noord-Kaap

Leave a Reply

Your email address will not be published.