farmers, Through the lens
Leave a comment

Portret van ‘n Boer

PIETER BREDELL | Rustenhof, Firgrove, Wes-Kaap
Woorde: Maryke Roberts | Foto: Michel Dei-Cont


Pieter Bredell, eienaar en wynmaker van Rustenhof, boer in Firgrove, Helderberg. Die Britse wynmeester, Tim Atkin, het Pieter onlangs as een van die beste onbekende druiweboere in Suid-Afrika beskryf. Hieroor is Pieter baie beskeie, maar die aandag wat hy aan elke detail van die wingerde bestee, dui beslis sy groot passie aan. Die ligging so na aan die see, die koel Suidooster wat die druiwe afkoel en swamme verhoed en die goeie snoeimetodes, is die boustene van sy sukses.

Pieter Bredell en sy gesin, Anton, Elita en sy vrou, Manqin

Hy verkoop al sy druiwe aan pryswenner-handelsmerke. Vir sy eie wyne, wat alles na China uitgevoer word, koop hy druiwe in. In die kelder blom hy. Dis hier waar hy sy kreati-witeit vrye teuels gee.

Voor die pandemie het hy maandeliks sowat 200 000 liter wyn gebottel. Die bestelling vir ’n sekere styl of kultivar kom in, hy maak die wyn, dit word gebottel, en dan uitgevoer.

Hy erken: “Ek kan nie my eie druiwe bekostig nie!” Dis net gedeeltelik waar. Die wynmakers val oor hul voete vir sy uitstekende kwaliteit en sal hom nie toelaat om níé aan hulle te verkoop nie. Sy druiwe oes die medaljes vinniger in as wat die seisoene verander.

Filed under: farmers, Through the lens

by

Maryke is a prizewinning journalist whose articles have been published countrywide. She has written about a wide range of subjects including books, actors, theatre, food, wine and travel. When she pulls over to open a farm gate and shakes the farmer’s hand, the anticipation rushes through her veins. “Agriculture is more than the production of food – it is the heart and soul of our country. And this is where you’ll discover tales of true grit,” according to her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.